Hvad er VPN og hvorfor bruger man det?

VPN står for Virtuel private Network og bliver mere og mere brugt efterhånden. Ja det er efterhånden blevet et buzzword for mange af de mere garvede internetbrugere. Men hvad er VPN endeligt? Det vil vi komme ind på i artiklen her, hvor du vil blive klogere på hvad det præcist er og hvorfor man overhoved vil bruge et VPN til sikkerhed på internettet.

Hvad er VPN? 

VPN står for Virtuel Private Network og består som en sikker ’’tunnel’’ imellem to eller yderligere enheder, som sikre at du kan færdes fuldstændig anonymt på internettet, så andre ikke kan snage i hvem du er. Hvis du vil være komplet anonym på internettet, så er et VPN måske svaret. Med VPN kan du nemlig slå til, at du gerne vil logges på en server i Afrika, så når du besøger en hjemmeside, så vil hjemmesiden kunne se at dine oplysninger befinder sig i Afrika og ikke i Danmark, hvor du måske reelt set sidder.  

Hvorfor bruget VPN? 

Årsagen til at mange bruger VPN i dag, er fordi at alt for mange af vores informationer kommer ud til andre, som vi ikke ønsker skal have dem. Det er nemlig let at opsnappe oplysninger fra dig, for de hjemmesider du besøger. Selvom at det i langt de fleste tilfælde er komplet ufarligt og kun gøres for at lære mere om de besøgende på hjemmesiden, så er der også mange derude der ikke ønsker at deres oplysninger kan findes af andre.  

Det kan også være fordi du gerne vil fjerne geografiske blokeringer, som der findes på nogle hjemmesider. Ofte så er en af de mest kendte grunde til at man bruger VPN, fordi man ønsker at åbne op for nogle af de forskellige streaming tjenesters indhold, som kun er tilgængeligt i andre lande. Her kan du logge på en server igennem din VPN tjeneste, så det ligner at du befinder dig i det pågældende land, og så er indholdet åbent for dig. 

Netflix VPN 

En af de streaming tjenester som er mest kendt for at skulle bruge VPN til for at åbne op for alt deres indhold er Netflix. Årsagen til at mange bruger VPN for at se alt indholdet på Netflix er at der er næsten dobbelt så meget indhold på den Amerikanske Netflix og derfor så ønsker mange at kunne se det hele, når de trods alt også betaler for det.  

Grunden til at der er så meget geografisk blokerede indhold på Netflix, er fordi Netflix har lavet aftaler med de forskellige TV selskaber omkring hvor de må vise deres indhold. Selvom Netflix er ved at lave aftaler for at alt deres indhold skal kunne vises i hele verden, så er der mange af de eksisterende aftaler som løber flere år endnu hvilket gøre at der hele tiden er flere og flere der begynder at bruge VPN for at se Netflix. 

Fordele ved VPN 

VPN har mange fordele, og derfor så vil vi forsøge at give dig et simpelt overblik over alle disse fordele, så du har en klar idé om hvorfor du måske skal prøve VPN. 

  • Skjul din IP adresse 
  • Bliv anonym på internettet 
  • Lås op for geografisk blokerede indhold. 
  • Undgå censur og overvågning 
  • Krypter din kommunikation  

Disse fordele er årsagen til at VPN i dag er blevet så populært og det er som du kan se heller ikke uden grund. Sikkerhed på internettet er vigtigere lige nu end nogensinde før, da der findes hackere over alt på nettet, som prøver at udnytte alle de oplysninger de kan få fingrene i. Så derfor bør du sikre dig at dine oplysninger ikke er tilgængeligt for alle.  

Hvad koster VPN? 

Det er meget forskelligt hvad de forskellige VPN tjenester koster, men en ting er helt sikker. Pris og kvalitet hænger sammen på dette område. Du kan finde VPN priser på VPN-zone.dk. Priserne svinger fra mellem  24 kroner om måneden og op til 44 kroner om måneden, men det du skal være opmærksom på, er hvor stort et udvalg af servere der er i netop det område som du gerne vil bruge. Hvis du eksempelvis gerne vil fjerne den geografiske blokering og se Netflix fra USA, så skal du sikre dig at der er nok servere i USA og at de er hurtige nok til dit forbrug. For prisen på VPN afhænger ofte fuldstændig af den kvalitet du får. Uanset hvor lidt en VPN koster, så har du ikke lyst til at sidde på den samme server som 10.000 andre og sidde og se Netflix der hakker, fordi der er alt for mange brugere.  

Konklusion

Hvis du ønsker at færdes sikkert på internettet og forblive anonym, så kan du med fordel drage nytte af VPN, som sikre at du er anonym og at du bliver skjult igennem andre servere. Derudover så kan du med fordel også bruge VPN hvis du ønsker at fjerne de geografiske blokeringer som du kan opleve ved eksempelvis streaming tjenester.
Efter at have læst artiklen her, kender du til alle de ting som VPN’ kan bruges til, så du selv ved om det er noget du kan bruge i din hverdag.

Kunne du lide denne artikel? Så læs vores artikel der hedder: Gratis streaming – Sådan kan du streame gratis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *