Schouw & Co – et moderne konglomerat

Der findes mange spændende aktier på den danske fondsbørs. Der er både de helt store selskaber, der findes i C25-indekset; de små børsbabyer på First North, og alt derimellem. I denne artikel ser vi netop nærmere på en af de aktier, der ligger imellem; nemlig den måske knap så kendte schouw & co aktie.

Flere virksomheder samlet under samme paraply

Schouw & Co er et konglomerat; altså en virksomhed, der selv driver flere forskellige virksomheder. Antallet af virksomheder under Schouw & Cos paraply kan variere, men består i øjeblikket af seks forskellige virksomheder indenfor vidt forskellige brancher såsom foder til reje- og fiskeindustrien, fibre til babybleer, teknologi samt refabrikation af autodele.

Her kan du se en oversigt over de seks virksomheder, så du kan danne dig et samlet overblik over de seks virksomheder her.

Biomar

Biomar er den største virksomhed under Schouw & Co. Virksomheden producerer opdrætsfoder til reje- og fiskeindustrien, og er ikke blot den største virksomhed hos Schouw & Co., men også en af de største producenter i verden af netop denne type opdrætsfoder.

Fibertex Personal Care

Fibertex Personal Care producerer fibre, der bruges til forskellige produkter indenfor hygiejneindustrien. Som eksempler kan nævnes babybleer, hygiejnebind og forskellige produkter til brug ved inkontinens. Fibertex Personal Cares vækst kommer primært fra det asiatiske marked.

Fibertex Nonwovens

Fibertex Nonwovens producerer ligesom Fibertex Personal Care forskellige fibre. Fibrene adskiller sig dog ved, at de ikke er vævede. Tidligere har Fibertex Nonwovens været en del af Fibertex Personal Care, men blev i 2011 adskilt som selvstændig virksomhed.

GPV

GPV producerer en række avancerede mekaniske og elektroniske komponenter til så forskellige brancher som medicinal-, industri- og transportbrancherne. GPV er et relativt nyt skud på stammen hos Schouw & Co – det blev opkøbt tilbage i 2016.

HydroSpecma

HydroSpecma producerer – som navnet også antyder – hydrauliske løsninger, som anvendes indenfor forskellige områder af industrien. Virksomheden står selv for både produktion, handel og ingeniørarbejdet bag virksomhedens løsninger, og har lokationer på flere forskellige kontinenter; herunder i Brasilien, USA, Indien, Kina og Danmark.

Borg Automotive

Den sjette og sidste virksomhed i Schouw & Cos fold er Borg Automotive. Virksomheden genanvender autodele ved at refabrikere dem, så de får nyt liv. Delene sælges på det europæiske marked, hvor Borg Automotive er den største uafhængige refabrikationsvirksomhed.

Automatisk diversificering

Som det ses, dækker Schouw & Co over vidt forskellige brancher. Er du ude efter at diversificere din aktieportefølje, har du således mulighed for at diversificere dine investeringer ud på flere vidt forskellige brancher ved blot at investere i Scouw & Co aktier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *