LMS og e-learning på dansk

Vi bliver mere og mere vant til mobilvenlig læring, og det er ikke den ting du ikke kan blive klogere på med internet i dag. I den forbindelse hører man tit om et LMS-system, men hvad er dette egentligt, og hvorfor skal du bruge det? Det kan du læse mere om og blive klogere på her. 

Hvad er et LMS system? 

LMS står for Learning Managing System og er altså et system der man kan administrere E-læring. LMS gør det meget nemmere og mere brugervenligt at administrere, distribuere og oprette e-læring, så du kan få et hurtigt og velfungerende system. LMS system gør det muligt at automatisk registrere brugernes resultater, oplysninger om brugerne og at kunne give notifikationer til brugerne, hvis de for eksempel har misset en deadline. LMS gør det nemt og overskueligt at distribuere og administrere e-læring og håndterer alt det kedelige og administrative – helt automatisk. Derfor er det også helt afgørende at have et velfungerende LMS-system, hvis du skal formidle e-læring online. 

Man skal sørge for at man ikke betaler overpris for sit LMS-system. Guld kan købes for dyrt, og du skal sørge for at systemet også kan betale sig at bruge og at du ikke betaler for meget. Det vigtigste er at du kan tracke e-læring på en måde der gør, at brugerne får den opfølgning de har brug for og som de er lovet, og at e-læringen fungerer uden problemer. 

Det er også en stor fordel hvis LMS også er mobilvenligt, så man nemt kan benytte sig af e-læring på mobilen og du som distributør også kan tracke brugernes fremdrift og hente rapporter fra mobiltelefonen. Dette er en meget vigtig faktor når du skal finde det bedste LMS-system for dig – i tillæg til at det skal være til en god pris. Det vigtige er jo at det rent faktisk fungerer som det skal. 

E-læring er fremtiden

Der er ingen der vil skændes med dig om, at e-læring er fremtiden. Vi bruger internet til så mange forskellige ting i dag og det at lære noget nyt via internet, vil blive helt, helt normalt. Det er det sådan set allerede. Vi bruger internet hver dag til at lære nye ting, enten om det er fordi vi googler noget eller ser en DIY-video på YouTube, så er online læring noget vi benytter os af hele tiden, måske til og med uden at være helt klare over det. At lære noget via nettet er smart, hurtigt og nemt og det er derfor det er blevet så populært. 

E-læring er også en god måde at lære nye kompetencer og opdateringer indenfor en bestemt branche til virksomheder. Det er vigtigt at sørge for at ens ansatte til enhver tid er opdateret på, hvad der rører sig. Vi bruger internet til alle mulige ting, og man kan faktisk prioritere at lære, fremfor at underholdes. I mange tilfælde lader de to sig også heldigvis kombinere, så man kan lære og have det sjovt på en og samme tid. 

Der er ingen begrænsninger i e-læring, og hvis du kører med et godt LMS-system er fremtiden lys.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *