Kvinderne tager deres plads på finansuddannelserne og på aktiemarkedet

LINK TIL BILLEDE: 

Aktiemarkedet og generelt set finanssektoren har i mange år været domineret af mænd. Dog ser vi efterhånden en ændring i dette nu! Men hvad er årsagen til ændringen? Det forsøger vi at give et kort svar på i denne artikel. 

I tidernes morgen 

Tilbage i tiden var kun mænd, som havde lov til at tage uddannelser og arbejde – I stedet skulle kvinderne udelukkende passe hus og opdrage børn. Ganske enkelt havde kvinderne ikke mange muligheder økonomisk, hvilket også betød at det kunne være svært for en kvinde, at holde sig selv oven vande økonomisk, hvis ikke hun var gift med en mand og dermed blev forsørget. Kvinderne var økonomisk afhængige af mændene

Nu til dags er det jo selvfølgelig skiftet helt og aldeles. Ligestilling betyder lige ret til uddannelser og jobs, hvilket også gør at kvinderne finder sig selv på uddannelser inden for finansverdenen. 

Samfundets tendenser 

Yderligere er der efterhånden en social diskurs i samfundet, som siger at kvinder bør være selvstændige og uafhængige af mænd. Mange kvinder oplever sågar fordømmelser, hvis de vælger den “gammeldags” metode, som er at blive hjemme og passe hus og børn. 

Dette har uden tvivl også en stor indflydelse på de valg, mange kvinder tager. Der er grund til fortsat at være progressive i forbindelse med ligestillingen – og hvorfor ikke tage del i de universer, som tidligere har været domineret af mændene? 

Aktiemarkedet er blevet normaliseret 

Foruden behovet for selvstændighed og samfundets tendenser, kan man hurtigt argumentere for, at aktieinvesteringer er forsøgt normaliseret – nærmest på verdensplan. Nu til dags ser man ikke kun de professionelle investorer på aktiemarkedet, men også de private samt en stor diversitet. 

Mange initiativer er også blevet etableret i forsøget på, at gøre det mere tilgængeligt for alle, som ønsker at handle aktier

Internettet har stor betydning

Der er ingen tvivl om, at internettet også spiller en ualmindelig stor rolle i hele ligestillingskampen – og derfor også, når det handler om, at kvinder tager plads på de mandsdominerede områder. 

Først og fremmest bliver denne sociale diskurs, som prioriterer selvstændighed og fordømmer afhængighed af manden, distribueret i hele verden via internettet og sociale medier. Budskabet bliver hurtigt sendt rundt i hele verden. 

For uden internettets betydning i ovenstående sammenhæng, hersker der heller ingen tvivl om, at internettet har gjort aktieinvesteringer langt nemmere tilgængeligt. Nutidens online aktiemarked har bestemt haft stor påvirkning på, hvorfor aktiehandel generelt er blevet mere populært og hvorfor vi generelt ser flere kvinder i dette forhenværende mandsdominerede felt. 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *