Hvorfor skrive et testamente?

På et eller andet tidspunkt i livet, blir det relevant at tænke på, om man skal skrive testamente. Her kan du læse lidt om hvorfor det er en god ide at skrive et testamente. 

Få dine ønsker opfyldt

Når du skriver et testamente kan du sikre, at du får dine ønsker opfyldt i henhold til fordeling af arv. Formålet med et testamente er altså udelukkende at du kan få dine ønsker opfyldt og minimere risikoen for at der bliver arvestrid når du går bort.

Der kan også være andre årsager til at du ønsker eller bør få skrevet et testamente. Dette kan eksempelvis være hvis du lever med en partner, som du ikke er gift med. Fra lovens side af, arver man ikke automatisk, hvis man ikke er gift, derfor kan det være en god ide at få skrevet et testamente, hvis du ønsker at partneren skal arve. 

Der findes flere tilfælde hvor efterkommere heller ikke arver automatisk, dette er blandt andet hvis der er tale om særbarn. Det er også en god ide at få skrevet et testamente med tanke på forældreret. 

Opret et notartestamente 

Når du gennem et advokatfirma opretter et notartestamente, sikrer du at testamentet bekræfter din identitet. På den måde kan det ikke modstrides, at det er dig der har oprettet det retmæssige testamente efterfølgende. Notaren sikrer også at testar er i stand til at skrive testamente og ønsker kan derfor ikke tilsidesættes efterfølgende eller testamentet anfægtes. Det er også sådan, at skifteretten beholder en kopi af testamentet, når man opretter et notartestamente, 

Få kontrol over fordelingen af din formue 

Noget af det vigtigste når det kommer til at skrive et testamente, er at du får kontrol over din formue og hvordan den fordeles til dine efterkommere. Mange skiftesager er kilde til konflikt og arvestrid i mange familier, men risikoen for dette minimeres betragteligt med et tydeligt testamente. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *