Sådan får du hurtigere internet – 7 effektive tips

I dagens Danmark kan man nærmest ikke leve uden internet. Ja, man forstår ikke hvordan de i ’’gamle dage’’ kunne klare sig uden en smart phone hvor man kunne finde adresser til destinationer, mulighed for at læse nyhederne overalt, se film og serier rundt omkring på farten. I dag er det en normal del af vores hverdag, og alt dette er takket være af internettet. Men det betyder også at vi er meget afhængig af at internettet er hurtigt, da der ikke er noget værre end at sidde og vente på at internettet kommer i gang, når vi har trykket på ’’enter’’.  

Så derfor har vi 7 effektive tips til hvordan du får hurtigere internet, som rent faktisk virker.  

Placering af router og Wifi forstærker

Når du gerne vil have hurtigere internet, så er placeringen af din router meget vigtig. Årsagen til at den er meget vigtig, er fordi at hvis du eksempelvis bruger trådløst internet, så vil en router som er gemt bag en sofa ikke kunne få signalet rundt i dit hjem på samme måde som en router som står frit fremme. Derudover så kan det også være at du ikke syntes routeren er specielt flot at se på. Derfor kan det være at du har gemt din router i et skab eller i et lukket værelse. Men det er faktisk noget af det værste du kan gøre. Sørg for at routeren altid står frit fremme, så den frit kan sprede sit internet rundt i hele lokalet. Og hvis du døjer med routerens rækkevide, så kan du bruge en Wifi forstærker. Du kan se de forskellige wifi forstærkere her

Så meget hjælper det, på en skala fra 1 til 10: 

Køb af ny router 

Har du prøvet at placere din router overalt og kan den stadig ikke give dig hurtigt nok internet, så kan det være at du skal købe en ny router. Årsagen til at det kan hjælpe at købe en ny router, er fordi at den router du har i dag, sandsynligvis er en du har fået gratis med hos din internetudbyder. Disse router er helt ok for de fleste, men hvis du i forvejen har lidt problemer med hastigheden på din adresse, så er det altså ikke en af de bedste routere for dig. Derfor kan du vælge at ofre nogle af dine penge på en helt ny router som måske koster 1000 kroner, men hvor du får en del mere hastighed ud af.  

Så meget hjælper det, på en skala fra 1 til 10:  

Nyt internet 

Det kan også være at den måde du får internet på i dag, er for dårlig i forhold til de muligheder som er derude. Det kan være at du har en almindelig internetforbindelse igennem telefonstikket, som er kendt som en ADSL forbindelse. Dette er den mest almindelige internettype, og en mulighed som 98% af den danske befolkning har tilgængelig. Men det kan være at du kan få adgang til en fibernet forbindelse som oftest kan levere nogle langt hurtigere internethastigheder. Prøv at undersøg dine muligheder om se om du potentielt kan spare noget. Du kan fået et overblik over de forskellige internetudbydere på mit-bredbaand.dk.

Så meget hjælper det, på en skala fra 1 til 10: 

Wifi eller kabel 

Hvis du døjer med langsomt internet i hjemmet, så kan det være at du skal benytte dig af kablet i stedet for at bruge det trådløse internet. Der er mange hjem, hvor hastigheden på deres adresse er så lav, at hvis de bruger deres almindelige trådløse forbindelse, så er der ikke internet rundt i hele hjemmet. Derfor kan du vælge at afprøve et kabel til din computer, for at se om du ikke kan få en hurtigere internetforbindelse på den måde.  

Så meget hjælper det, på en skala fra 1 til 10:

Mobilt eller traditionelt bredbånd 

Det kan være at den teknologi du i dag bruger til dit internet kan være for dårlig i forhold til den adresse du bor på. Måske skal du overveje at skifte til et mobilt bredbånd, hvis du bruger den traditionelle bredbåndsmulighed, eller måske skal du skifte fra et mobilt bredbånd og over til en almindelige internetforbindelse med kabel, afhængig af hvilken af disse to muligheder der er bedst netop hvor du  bor. 

Så meget hjælper det, på en skala fra 1 til 10:

Skift kanal 

Ja, selvom det kan lyde som at du skal skifte kanal på et fjernsyn, så kan du faktisk også skifte kanal på din router. Alle der er på internettet er på en bestemt kanal på deres router. Det betyder også at hvis der er for mange brugere af internettet på den samme kanal som dig, så vil internettet blive både langsommere og mere ustabilt. Dette kan man især opleve i de tidsrum hvor der er flest online på samme tid. Så derfor kan du finde flere guides på nettet til at skifte kanal på din router, så du måske kan få en kanal uden særligt mange andre end dig selv. 

Så meget hjælper det, på en skala fra 1 til 10:

Kontakt udbyder  

Hvis alle de overstående råd ikke har hjulpet, så bør du kontakte din udbyder, for at se hvad mulighederne er. De har helt sikkert en masse forslag, og flere af dem er sandsynligvis også dem der står på listen her, men hvis du virkeligt gerne vil have hurtigere internet, så er det klart en af de muligheder som du vil få mest ud af, hvis de overstående muligheder ikke har virket for dig.  

Så meget hjælper det, på en skala fra 1 til 10:

Konklusion

Som du kan se, så kræver det ikke nødvendigvis særligt meget at få hurtigere internet. Du kan vælge at kombinere flere af disse tips og derved få den mest optimale internet hastighed. Det kan endda være at du ikke har langsomt internet, men bare vil have endnu hurtigere internet end du har idag. Det er altså små ting der kræves for at forbedre dit internet.

Nu skal du bare nyde, at du ikke skal vente på langsomt internet længere.

Kunne du lide denne artikel? Så læs vores artikel omkring gratis streaming her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *