Dette skal du være opmærksom på, når du optager et lån

Sponsoreret indhold:

Det koster at låne penge, men stadig er det noget, mange af os bliver nødt til at gøre – hvad end vi ønsker at købe bolig, bil eller noget helt andet. At låne penge kan hurtigt give noget luft i økonomien og åbne muligheder for både en selv, men også for ens familie. Dog er der er del elementer, som man bør være opmærksom på, når man låner penge. I denne artikel vil vi forsøge at give dig et kort overblik.

Renter

Du har nok hørt om renter før, men vidste du, at en rente kan ændre sig i løbet af den tid, hvor du betaler lånet tilbage? Søg derfor rådgivning, når du skal lån penge – en professionel vil være i stand til at fortælle dig mere om renten og dens ændringer i den kommende periode, hvor du skal betale lånet tilbage.

En rente er egentlig blot en form for gebyr, som du betaler for at få lånet. En rente beregnes efter en procentdel af det totale lån, som du har optaget. Rentebeløbet skal betales tilbage til långiver som en ekstra betaling, foruden det egentlige lån.

Administrationsgebyr

Dette er et gebyr, som du betaler, fordi det koster at administrere et lån – herunder for eksempel prisen for fakturering. Dog er dette et engangsgebyr, som kun forekommer, når der er nogle specifikke elementer at administrere.

Yderligere er administrationsgebyret ofte en mindre pengesum – specielt når det foregår online – fremfor når det handler om renter. Renter er eksempelvis 7% af hele det lån, du har taget, hvorimod et administrationsgebyr oftest vil være mellem 30-50 kr. – selvfølgelig afhængigt af omfanget.

Stiftelsesgebyr

Foruden administrationsgebyr og renter, skal du også huske, at du skal betale et stiftelsesgebyr. Dette forekommer når du stifter – eller opretter – lånet og er derfor en engangsbetaling. Dog er det værd at være opmærksom på, at ikke alle lån kræver et stiftelsesgebyr. Der er generelt store forskelle på lån og hvis du ønsker at sammenligne lån, for at blive klogere på, hvilket et passer til dig og din familie, kan du bruge en sammenligningstjeneste.

Dog er ovenstående 3 meget brugte gebyrer, som du derfor bør overveje, når du vil optage et lån. Dog kan du også hurtigt stifte bekendtskab med tinglysningsafgift, som er en afgift, du bliver pålagt, når du eksempelvis skal have tinglyst dit boligkøb. Yderligere vil de fleste også stifte bekendtskab med rykkere i løbet af deres liv, som er et gebyr, du bliver pålagt, hvis du eksempelvis glemmer at betale en regning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *