De bedste hækkeplanter til at skabe et privatliv i haven

Dette indhold er sponsoreret

Det kan være rart at skabe privatliv i haven, så du og din familie kan nyde havelivet uden at blive forstyrret af nysgerrige øjne fra naboen. Nåletræer som hækkeplanter vokser sig tætte og frodiske – og er dermed fantastiske til at skærme dig fra nysgerrige blikke. Liguster og bøg har længe været toppen af poppen i hækkeverdenen. Men måske vil nåleplanterne ændre det?

En frodig, kompakt hæk er en fryd for øjet

For at få en frodig, kompakt hæk er det vigtigt, at du vælger en type plante, som har et lille rodsystem og som ikke vokser for hurtigt. Det sikrer, at hækken bliver tættere og mere kompakt. Hvis du har brug for at få en hæk på kort tid, kan et alternativ være bambus, som vokser sig stor virkelig hurtigt og dermed hurtigt kan være en naturlig plantevæg. Uanset hvilke hækkeplanter, du vælger, skal du huske, at de regelmæssigt skal beskæres. Det er mest almindeligt at klippe sin hæk en til to gange om året – gerne i løbet af sommeren. Du kan vælge at gøre det i en periode med gråvejr, så planterne bliver skærmet mod direkte sol.

Om de forskellige sorter af hækkeplanter til haven

Der findes endnu flere hækkeplanter, end dem der allerede er nævn i artiklen. Nogle af de mest populære typer er thuja, taks og cypres. Thujaer er en mellemhurtigvoksende hæk, der har et smukt grønt udseende og kan bruges til at skabe interessante former i haven. Du kender garanteret i forvejen cypressen fra kirkegårdens smukke, ensartede hække. Taks er et af de oprindelige danske nåletræer, og derfor vil netop den type hækkeplante sandsynligvis også trives i din have.

Tag ud i et villakvarter og lad dig inspirere

Efterhånden er der kommet mange forskellige hækkeplanter ud i villakvartererne. Derfor kan det være hyggeligt og inspirerende at gå en tur i et dejligt kvarter og kigge på hække. Måske vil du se karakteristiske eller nytænkende valg, som inspirerer dig. Måske har nogen en buet hæk, som giver et mere organisk udtryk i haven. Eller du kan være heldiv at opdage sti lavet af hækkeplanter, som fører op til et hus eller andre områder i haven.

Der er mange forskellige hækkeplanter, som du kan vælge imellem for at skabe et privatliv i haven. Det er vigtigt at tage hensyn til, hvor meget lys og skygge der er i haven, samt størrelsen på dit område, før du vælger en hækkeplante. Forskellige planter har nemlig forskellige krav til jordbunden og andre forhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *